Un museu acabat és un museu mort, i un museu mort és un museu inútil. G. Brown Goode, 1895


La Xarxa de Professionals en Museografia

Eduard Borrell i Guimerà
Realitzador de programes audiovisuals, de 1981 a 1993 ha col·laborat amb les principals productores de Barcelona, com ara Sono Multivisión i Konic, amb elles ha participat en importants produccions amb audiovisuals de més 15 pantalles i 50 projectors, en esdeveniments com les olimpiades de Barcelona, l'Expo Sevilla, l'Expo Lisboa, el Fòrum de les cultures de Barcelona, i nombroses produccions per exposicions per institucions com la Generalitat de Catalunya i del País Valencià, Diputacions de Barcelona, Lleida, i diferents ajuntaments. Amb Sono ha participat en els audiovisuals “Modernisme a Barcelona” i “Com funciona una ciutat” premiats amb els Laus de 1985 i 1986, i amb Konic el Laus de 1991 sobre el “Monestir de Santa Maria de Vilabertran”.
De 1993 a 2009 ha treballat de realitzador free lance i amb les productores Cop d'Ull Serveis de Producció, Imagine Comunicació Audiovisual i Syncro Enginyeria Audiovisual.

Rafel Sospedra i Roca
Historiador i Doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona
Ha estat Director de l'Àrea de Socialització de l'IPHES durant més de cinc anys, on ha desenvolupat tasques de producció de projectes de museografia, d'exposicions, i de materials didàctics de divulgació científica relacionada amb la paleontologia i l'arqueologia.
Ha estat tutor i consultor de Patrimoni Cultural i Turisme Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya; Professor del Màster en Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona, Director del curs de Postgrau en Didàctica del Patrimoni de la Universitat de Barcelona, Professor del Màster en Museografia Didàctica de la Universitat de Barcelona Virtual, Professor d'interpretació del Patrimoni en el Màster Erasmus Mundus de la Universitat Rovira i Virgili.
Durant els anys ha pogut participar en projectes de museografia tant engrescadors com ara el Projecte d'idees del Museo de la Evolución, a Burgos, de recent inauguració, Projecte d'Idees del Museu d'Arqueologia de Catalunya, del Museu Marítim de Barcelona, del Museu dl Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú... del disseny i coordinació de l'exposició “Christus explendor” al Museu Diocesà de Barcelona, dins del marc del Forum de les Cultures de Barcelona, del disseny i realització de la senyalètica patrimonial de Dalt Vila, a Eivissa, de diferents exposicions itinerants, com ara “La roca dels Moros del Cogul”, “Ara fa 1 milió d'anys”, “Ara fa 3.5 milions d'anys”
en projectes de recerca finançats pel Ministerio de Ciencia y Tecnologia o la Generalitat de Catalunya com ara el d'Atapuerca, a Burgos, Multimèdia i mètode històric a l'Ensenyament de la Secundària Obligatòria, Evoluciona.org, o de projectes de docència internacionals amb universitats de Xile.

Francesc Tena Juncosa
Historiador de l'art i musicòleg. Ha desenvolupat la seva vida professional al voltant de dues grans activitats: la fotografia patrimonial, la digitalització de museus i arxius històrics, i la restauració i conservació de peces d'art, especialment orfebreria.
Durant força anys ha estat treballant en la delegació de patrimoni de l'arquebisbat de Barcelona, i en el Museu Diocesà de Barcelona.
Com a dissenyador gràfic, s'ha especialitzat en els catàlegs d'exposicions, tot l'aparell gràfic de caire efímer (flyers, triptics...), i en el disseny de les gràfiques d'exposicions temporals.


Professionals


Jordi Espona Cascales
Professional del marketing, amb una gran visió de futur. Té la immillorable facultat de ser convincent i persistent, arribant a esbrinar els contactes de persones determinants per els nostres projectes.

Victor Hurtado
Doctor en Història, premi ciutat de Barcelona. La seva visió, però, va molt més enllà de la recerca històrica. Amb molta experiència en el camp editorial i comercial, és una peça bàsica del nostre equip.

Jaume Martínez
Empresari que ens aporta tots els seus coneixements sobre el mercat i el públic i les seves necessitats. En definitiva, un gestor cultural amb una gran experiència.

Santi Molera i Clota
Historiador i Màster en museografia per la Universitat de Barcelona. Sempre que el necessitem s'integra perfectament en els equips de producció, agafant les responsabilitats necessàries i prenent les millors decisions.

Francesc Riart i Jou
Dibuixant de referència en el camp de la reconstrucció arqueològica i patrimonial. La seva ingent tasca de documentació ens aporta la seguretat de realitzar els treballs amb rigor i professionalitat.Empreses


ESTUDI DE DISSENY XAVIER CALIZ
En Xavier ens ha donat i ens dóna la imatge bàsica de l'empresa, i de la majoria de les nostres intervencions.

EQUIRO
Empresa amb una llarga experiència en el camp de la fabricació, disseny i col·locació de vitrines i mobles complementaris per a museus i centres d'interpretació.

GISE
Empresa de disseny industrial que ens facilita les planimetries i les execucions dels petits i no tant petits artefactes museogràfics.

MANAGEMENT
La gent de Management ens aporta les millors idees per fer del patrimoni una autèntica festa. La seva experiència en el muntatge d'activitats i materials en aquest sentit, ens dóna una total seguretat d'èxit.

PULCHRUM
Empresa de muntatge i transport d'exposicions

SCHOLA. DIDÀCTICA ACTIVA
Empresa de didàctica del patrimoni amb més de vint anys d'experiència en el disseny de materials i activitats escolars de caire patrimonial

RÈTOLS TOTEM
Empresa de retolació ubicada a Pineda de Mar. Ens aporta imaginació i adaptació gràfica dels diferents dissenys museogràfics. Col·labora també en els muntatges de les exposicions itinerants.


molecula, museografia, didàctica, interpretació, patrimoni, gràfica, interactius, video, audiovisuals, museu, jaciment